Freelance dronepiloot

Beelden uit de lucht zijn de ideale manier om uw bedrijf, project of vastgoed in de kijker te zetten, maar het vergt de juiste vaardigheden, voorbereiding en ervaring. Als gecertificeerd dronepiloot (EASA) verzorg ik je sprekende beelden op professionele wijze in cinematische kwaliteit.

Vaak gestelde vragen

Wat kost een dronefotograaf?

De prijzen variëren per opdracht, namelijk de omvang en op te leveren resultaten bepalen de prijs. Een richtprijs is €500 voor een opdracht van enkele uren, waarbij het opgeleverde resultaat 20 foto’s en 1 korte video is. Dit is inclusief materialen en exclusief verplaatsingkosten.

Afhankelijk van de locatie kunnen er bepaalde beperkingen zijn opgelegd in het luchtruim. Dit kan gaan van hoogtebeperkingen tot zones waar er niet gevolgen mag worden, vanzelfsprekend is dat er beperkingen gelden in de buurt van luchthavens, penitentiaire gebouwen alsook andere kritische infrastructuur. Als je niet zeker bent, kan je me om advies vragen of kijken op de kaarten van je luchtvaartautoriteit.

Vanwege verschillende redenen opteer ik voor drones met het C0 of C1 label, specifiek de DJI Mavic 3 Classic, DJI Air 3 en DJI Mini 3 pro. De keuze voor deze drones die onder de laagste C-klasse vallen is bewust om in zoveel mogelijk scenario’s te kunnen filmen en fotograferen zonder specifieke toestemmingen. Daarnaast bieden ze alle professionele beeldkwaliteit in hoge resoluties die geschikt is voor moderne producties. In uitzonderlijke omstandigheden kan er ook gevlogen worden met een FPV drone, namelijk de DJI Avata.