Eindelijk terug op de golfbaan!

Mijn beste handicap behaalde ik enkele jaren geleden, namelijk 6,4. Ik was toen druk bezig met mijn swing simpeler te maken, mezelf beter te beheersen doorheen de baan en voornamelijk me toe te leggen op een goed gameplan. Ik had nog heel wat ruimte voor verbetering, waardoor die handicap nog een pak lager kan!

Trainen, trainen en meer trainen

Iets wat ik de afgelopen jaren niet deed… Dit jaar heb ik enkele zaken terug opgenomen die me weer op topniveau gaan brengen. Allereerst train ik elke dag terug mijn lichaam om sterker en sneller te worden. Sinds ik gestopt ben met CrossFit, merk ik dat ik een beetje kracht verloren ben, maar voornamelijk snelheid. Ik heb thuis een hele fitness in gericht om me te focussen op duurzame kracht en snelheid. De homegym bestaat uit een powertower, hometrainer, resistance bands en losse gewichten. Ik heb enkele oude trainingschema’s van onder het stof gehaald om tegen de start van het seizoen aan kracht en snelheid te winnen.

Op vlak van golf, ga ik met regelmaat terug naar de range en de putting green. Ik ben nooit de beste golfer door de baan of op de green, mijn sterkte lag altijd rond de green. Alhoewel dit niet veranderd is door minder te spelen, merk ik dat alles een beetje ‘roestig’ is geworden. De Kempense Golf Club heeft sinds kort een toptracer range, waar je heel wat data te zijn krijgt zoals balsnelheid, launch angle en meer. Dit maakt het een stuk makkelijker om kwalitatief te trainen, waardoor de ‘goesting’ ook weer komt om enkele uurtjes op de range door te brengen!

En nu?

Mooie intenties die ik hierboven beschrijf, maar je moet er ook mee aan de slag gaan! Daarom wil ik mezelf verplichten om dit te doen, door frequent jullie updates te bezorgen via mijn instagram. Ik ga daar regelmatig stories posten, waar ik dieper inga op mijn vooruitgang, behaalde resultaten en meer. Misschien ga ik zelfs regelmatig iets posten op YouTube…

Veelgestelde vragen

Waar komt Mirexal vandaan?

Golf hoeft niet duur te zijn, een groot deel van de kost bepaal je zelf door de aanschaf van materiaal. Steeds meer golfclubs hebben toegankelijke formules die iedereen de kans geven om te golfen, helaas zijn er nog enkele elite clubs die exclusief willen blijven en absurde lidmaatschapstarieven hebben. De grootste kost in golf is vaak het materiaal dat je aankoopt. Een set clubs kan al snel enkele duizenden euros kosten, maar je kan ook voor duizend euro gesteld zijn. Dat klinkt nog steeds als een deftige som geld, maar een set clubs gaat meerdere jaren mee. Kortom, je kan zelf kiezen hoeveel geld je er aan wil besteden.

Hier verschillende de meningen over, maar voor velen is Tiger Woods de absolute nummer 1! Tiger heeft zeker de grootste impact gehad op de sport en de sterkste concurrenten, ook in mijn ogen is hij de beste golfer aller tijden. Hij behaalde zijn beste resultaten in een tijdperk waar de concurrentie sterker was dan bij de andere grote namen.

Elke 2 weken enkele nuttige tips in je mailbox?