De ideale WordPress stack voor snelle websites!

WordPress is het populairste CMS ter wereld, met voorsprong! Weet je dat ongeveer 35% van alle websites draaien op WordPress? De belangrijkste redenen is de open source aard van WordPress en het feit dat WordPress al lang bestaat. Laat die 2de reden nu ook net één van de redenen zijn waarom WordPress niet gekend staat om snelle laadtijden… Iets waar iedereen naar streeft en waar Google je zelfs op kan afstraffen. Gellukig heb ik de perfecte stack gevonden om je WordPress razend snel te laten laden, zonder torenhoge rekeningen te betalen! Benieuwd?

De snelste hosting met Cloudways en Vultr HF!

Cloudways is een multi-cloud hosting provider met zijn eigen controlepaneel en NGINX configuratie. Het voordeel van een multi-cloud provider is dat je zelf kan kiezen welke je wil inzetten afhankelijk van je regio en je budget. Daarnaast heb je ook de keuze over de resources die je wil afnemen, gaande van 1 core met 1gb ram tot grote servers die miljoenen hits aankunnen.

Cloudways laat je toe om via 1 klik een applicatie te installeren, waaronder WordPress, Magento en enkele andere php applicaties. De set-up is uniek geconfigureerd voor elke applicatie om maximale performantie en stabiliteit te garanderen. Heel handig voor beginners en gevorderde! Geen gedoe met zelf je applicaties te installeren, of je omgeving te optimaliseren voor de applicatie. Cloudways doet al het zware werk voor jou!

Bovendien is Cloudways ook zeer scherp geprijsd! De kleinste instantie geeft je meer kracht dan shared hosting, zoals je bijvoorbeeld bij Siteground kan krijgen, aan een gelijkaardige prijs!

Vultr High Frequency haalt het onderste uit de kan!

Vultr HF is een unieke set-up binnen Vultr die geen enkele andere cloud provider aanbiedt. Alles binnen een Vultr HF instantie is gefocust op maximale performantie en pure kracht, gaande van de overclockte CPU tot de NVME opslag.µ
De NGINX setup van Cloudways maakt optimaal gebruik van deze getunede hardware om nog sneller aan de slag te gaan! Na enkele testen waarbij ik een klassieke Vultr instantie vergeleek met een Vultr HF, kwam ik tot de conclusie dat de Vultr HF ongeveer 30% sneller is! Een ongelofelijke boost op vlak van performantie, zonder dat je veel meer betaalt.

Flying Press, de ultieme cache plugin!

Supersnelle hosting helpt je aardig op weg, maar je moet ook nog een aantal andere zaken optimaliseren om je site snel te houden! Caching is één van die zaken waarvan mensen vaak het belang onderschatten.

Een nieuwe speler tussen de caching plugins is flying press van developer Gijo Varghese. Gijo is de hoofdauteur van de populaire blog WPspeedmatters, waar alles draait rond de snelheid van je website te verbeteren. Na veel frustraties met verschillende plugins, besloot hij zelf een all-in-one oplossing te bouwen.

De features van flying press zijn uniek vergeleken met andere populaire oplossingen zoals WP-rocket of Swift. De plugin richt zich op enkele zaken die een grote impact op je Pagespeed scores, die andere plugins links laten liggen!

Afbeeldingen verstandig inladen via een service worker.

Afbeeldingen zijn vaak de grote boesdoener voor je laadtijden. Enkele voorkomende problemen zijn veel te grote files, gebrek aan lazyloading of verouderde bestandstypes te gebruiken.

Gelukkig zijn er hier ook enkele manieren om serieuze winst te boeken. Eén van mijn favoriete oplossingen is IMGhaste, een revolutionaire service die je afbeeldingen optimaal toont dankzij een service worker.

IMGhaste toont je afbeeldingen in het beste bestandstype, namelijk AVIF of WebP, afhankelijk van de browser van je gebruiker. Bovendien zorgt IMGhaste ervoor dat de afbeeldingen in een optimale resolutie getoond wordt.

Het resultaat is dat je kwalitatieve afbeeldingen kan tonen aan je bezoekers zonder hen te belasten met zware files en verouderde bestandstypes.

Het resultaat?

Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar deze website is het bewijs. Dat lijkt allemaal mooi op papier, maar wat zijn de echte resultaten? Gedurende een hele week heb ik een identieke website gehost op mijn Cloudways stack en op Siteground met hun SG Optimizer. Het verschil in laadtijd was enorm, maar er was meer op te merken dan een verschil in laadtijd…

Enkele belangrijke eigenschappen voor Google zijn je TTFB, FCP & LCP. Hier waren ook grote verschillen waar te nemen, zeker in de TTFB. De andere zaken worden door de TTB beïnvloed, maar Cloudways nam op alle vlakken de bovenhand.
Voor mij was het al snel duidelijk dat mijn nieuwe WordPress stack aanzienlijk sneller was, terwijl de gemiddelde kost voor de 5 websites die ik beheer niet veel hoger lag.

Vergeet niet te delen!

Nieuwsbrief

Steeds de laatste blogs ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de nieuwsbrief!

Leave a Reply