De ideale WordPress stack voor snelle websites!

WordPress is het populairste CMS ter wereld, met voorsprong! Weet je dat ongeveer 35% van alle websites draaien op WordPress? De belangrijkste redenen is de open source aard van WordPress en het feit dat WordPress al lang bestaat. Laat die 2de reden nu ook net één van de redenen zijn waarom WordPress niet gekend staat om snelle laadtijden… Iets waar iedereen naar streeft en waar Google je zelfs op kan afstraffen. Gelukkig heb ik de perfecte stack gevonden om je WordPress razend snel te laten laden, zonder torenhoge rekeningen te betalen! Benieuwd?

Solide hosting is enorm belangrijk

Je mag de laatste technieken gebruiken en duurste tools om je website te optimaliseren, maar als je hosting niet goed is zal je weinig succes behalen. Een straffe hostingpartner is belangrijk voor heel wat verschillende zaken, denk maar en uptime, snelheid en veiligheid.

Ik kies steeds voor cloud hosting omdat dit enkele voordelen heeft ten opzichte van de traditionelere shared hosting oplossingen. Allereerst geniet je van de beste infrastructuur als je voor een provider kiest zoals Vultr, UpCloud of Digital Ocean. Deze cloud providers kiezen resoluut voor de beste hardware waardoor je geniet van betere performantie. Daarnaast kan je ook heel makkelijk schalen als je extra resources nodig hebt.

Om dit alles makkelijk te beheren maak ik gebruik van Cloudways, zij maken het enorm makkelijk om een cloud server af te nemen bij gereputeerde providers. Daarnaast zetten zij je server op, zorgen ze voor patching, voeren ze updates uit en voorzien ze offsite back-ups. Kortom, ze zijn je managed hosting oplossing aan shared hosting prijzen.

Kies de juiste tools voor je website te optimaliseren

Een van de vele voordelen van WordPress is de modulariteit, je kan zelf kiezen welke tools je wil gebruiken om je website te maken en optimaliseren. Helaas is dit ook meteen een nadeel want niet alle thema’s en plugins zijn even performant.

Flying Press

Een relatief nieuwe tool om je website sneller te maken, maar meteen de vernieuwendste uit de hoop. Flying Press doet heel wat zaken die andere plugins niet doen of minder goed uitvoeren.

Mijn favoriete feature is het verwijderen of asynchroon laden van ongebruikte CSS. Dit zorgde voor een heuse sprong vooruit in mijn scores op Google Pagespeed Insights.

Daarnaast zijn er nog een hele hoop andere features zoals het preloaden van afbeeldingen boven de vouw, YouTube thumbnails vervangen door lokale exemplaren, preloaden van links en meer…

WP Compress

Optimaliseren van afbeeldingen is één van de simpelste manieren om de snelheid van je website een boost te geven. WP Compress is een handige tool om afbeeldingen lokaal te optimaliseren of via een realtime service die cloudgebaseerd aan de slag gaat. Daarnaast kan je ook al je andere content via hun multiprovider CDN waardoor je content wereldwijd razendsnel geladen wordt.

Amazon Associate Program

Productlinks in deze blog verwijzen mogelijk naar Amazon, waarmee ik via het Amazon Associate Programma een kleine vergoeding krijg bij een aankoop. Aankopen via de link zorgen ervoor dat de blog blijft draaien en ik de mogelijkheid krijg om hier meer tijd aan te besteden.