• Home
  • ||
  • Op ontdekking in Connecterra Maasmechelen!

Op ontdekking in Connecterra Maasmechelen!

Wat doe je op een zaterdag als je het eerste echte lenteweer hebt van 2018? Gigantische heuvels gaan beklimmen in Maasmechelen om enkele Instagram bangers te maken voor de vriendin. Ik had er nog nooit van gehoord maar in Maasmechelen is er een prachtig stukje natuur dat Connectera noemt. Een prachtig indrukwekkend nationaal park dat vroeger een mijngebied was.

Prachtige vergezichten en een stevige wandeling!

Connecterra Maasmechelen | Jordi Driesen

Eenmaal aangekomen hadden we veel zin in een wandeling door het park. Het eerste plannetje dat we tegenkwamen, toonde 3 routes. Sportievelingen als we zijn kozen we voor de langste route die langs alle heuvels ging. Vol goede moed begonnen we eraan op onze sneakers, cameratas met enkele camera’s en lenzen op de rug en enkele leuke ideeën voor foto’s.

De eerste reeks trappen achter de rug sloeg de harde waarheid als een bom in… Al snel kwam ik tot de vaststelling dat de conditie ver te zoeken was, ik s’ochtends de temperaturen verkeerd had ingeschat en dat zelfs 2 kleine camera’s veel wegen als er grote lenzen aan hangen.

Connecterra Maasmechelen | Jordi Driesen

Bovenop de eerste heuvel namen we de tijd om een lekkere picknick te houden en even op adem te komen. Natuurlijk het perfecte moment om enkele leuke foto’s te trekken aangezien de omgeving en het uitzicht er zich perfect toe leenden. Helaas was de pauze de stilte voor de storm… Het vervolg van de tocht ging van een aangename wandeling naar een echte marteling voor mijn kuiten. Elke heuvel werd een beetje steiler, het pad wat moeilijker te begaan en de vermoeidheid sloeg steeds harder toe. Toch waren de uitzichten op de top alsook de leuke rustplaatsjes beneden absoluut alle harde labeur waard!

Connecterra in Maasmechelen is absoluut de moeite waard als je een mooie wandeling wil maken, een prachtige locatie zoekt om foto’s te trekken of je conditie eens wil testen. Bovendien ligt Connecterra vlakbij Maasmechelen Village zodat alle shoppers ook aan hun trekken komen! Kortom, een aanrader voor iedereen!