Shootanalog
.photos

the living proof that film is not dead

Over shootanalog.photos

Ik was al enkele jaren een hobbyfotograaf en had er nog nooit aan gedacht om met film te fotograferen. In mijn zoektocht naar inspiratie, kwam ik op het kanaal van Radical Eye Magazine. Een YouTube kanaal dat volledig gewijd is aan analoge fotografie. Ik was nog geen minuut ver in het filmpje of mijn interesse in analoge fotografie was gerpikkeld.

Enkele maanden later, na vele uren na te denken of ik toch moest beginnen met film, kocht ik mijn eerste analoge camera.

Ik nam de eerste foto met mijn Minolta X300 en ik was meteen verkocht! Het tragere proces, beperkte aantal foto’s en het wachten op de resultaten wakkerde mijn passie voor fotografie terug aan.

Ondertussen zijn we een half jaartje later na het nemen van mijn eerste foto op film en ben ik enthousiaster dan ooit tevoren! De collectie aan analoge camera’s is uitgebreid. Ik heb al het materiaal in huis gehaald om zelf film te scannen en kijk er dan ook naar uit om alles met jullie te delen.

Canon AF35M, beter bekend als ‘autoboy’

Nikon F100, de filmcamera die je moet hebben?

Bronkey, de beste camera straps!

DJI Mavic Mini, de drone voor iedereen?

Ik verkies prime lenzen boven zoom’s! Wil je weten waarom?

Straatfotografie, 3 tips om beter te worden!

Tijd om te switchen naar Fujifilm?

Op ontdekking in Connecterra Maasmechelen!

Inspirerende fotografen

Er zijn enkele fotografen die me inspiratie geven of waar ik veel van geleerd heb. Om jullie ook te inspireren toon ik hieronder enkele YouTube kanalen die je zeker moet bekijken als je aan de slag wil met analoge fotografie

sddefault | Jordi Driesen - Fotografie
YouTube icon
sddefault | Jordi Driesen - Fotografie
YouTube icon
sddefault | Jordi Driesen - Fotografie
YouTube icon