Zie jij of een video is opgenomen met een professionele cinemacamera of de gemiddelde camera? Waarschijnlijk niet, tenzij je een echte expert bent. Toch hoort iedereen het verschil in tussen professionele audio die goed klinkt en de holle klank van een slechte microfoon… Rode steekt hier een stokje voor en maakt het makkelijk om op een professionele manier audio op te nemen, zonder te diep in je portefeuille te tasten! Benieuwd naar hoe

Rode Wireless Go, een kleine krachtpatser!

Kwalitatieve audio vergt vaak een grote investering, denk maar aan een basic lavelier setup, al snel ben je meer dan € 400 kwijt voor één simpele dasspeldmicrofoon. Sennheiser bracht enkele maanden geleden al een eerste budgetversie uit met de XS Wireless Digital en concurrent Rode kon natuurlijk niet achter blijven!

De Rode Wireless Go is de kleinste draadloze lavelier set die je kan krijgen. Heel handig om altijd bij te hebben, maar ook om ze te verstoppen bij je talent. Daarnaast is ook het prijskaartje behoorlijk klein! Waar goede laveliers al snel een gat in je portefeuille branden, kost de Rode Wireless Go maar € 220. Opvallend minder dan de concurrentie, maar welke nadelen komen daarbij kijken? Of is het alleen maar rozengeur en maneschijn?

Is de draadloze verbinding van de Rode Wireless Go zo goed als ze beweren?

Draadloze microfoons zijn handig, aangezien je geen kabels moet meesleuren! Dat is wanneer je een betrouwbaar signaal hebt… Gelukkig heeft de Rode Wireless Go enkele troeven in de hand! Rode maakt gebruik van hun 3de generatie 2.4GHz signaal met 128 bit encryptie. Wat betekent dit in de praktijk? Je krijgt een signaal met een maximaal bereik van 70 meter als je geen obstakels in je weg hebt tussen zender en ontvanger, althans volgens Rode.

In de praktijk presteert de microfoon beter dan de specificaties! Het bereik ging tijdens de verschillende testen vaak over de 80 meter, enkele meters verder dan de specificaties van Rode. Daarnaast is het signaal constant en heb je zelden last van interferentie door andere signalen. Een echte topprestatie voor de prijs en beter dan sommige duurdere concurrenten!

Een oplaadbare batterij, kan je daar op vertrouwen?

Oplaadbare batterijen hebben voor- en tegenstanders, zeker in apparaten die altijd beschikbaar moeten zijn. De Rode Wireless Go maakt gebruik van oplaadbare ingebouwde batterij die je Wireless Go tot 7 uur lang voldoende kracht geeft. Opladen die je via 2 bijgeleverde USB C kabels en op 2 uur tijd heb je de batterijen van 0% naar 100% opgeladen.

De batterijduur is fantastisch en overstijgt met regelmaat de 7 uur die Rode in de specificaties opgeeft. De batterijen overleven een hele dag opnames zonder problemen! Een leuke bonus is dat je de batterijen kan opladen als je aan het opnemen bent. Een kleine powerbank aansluiten op de Wireless Go is een mogelijke oplossing, alhoewel je de compacte vormfactor wel verliest.

Voor mij is de oplaadbare batterij voldoende, omdat ik altijd een powerbank bij de hand heb, zal ik ook nooit in de problemen komen. Heb je liever AA batterijen of een andere toevoer? Dan zul je je moeten gaan voor een andere wireless audio oplossing!

Hoe sterk is de Rode ten opzichte van de concurrentie?

Op vlak van wireless audio oplossingen is er in deze prijscategorie weinig concurrentie die je gelijkaardige kwalitatieve audio bezorgt. Om alles eens in perspectief te zetten, besloot ik de Rode Wireless Go te vergelijken tegen de 2 populairste budget wireless oplossingen die nu op de markt zijn. Benieuwd of de Wireless Go zijn mannetje kan staan?

Sennheiser XS Wireless Digital versus Rode Wireless GO

De sterkste concurrent op vlak van prijs en vormfactor komt van Sennheiser. Enkele maanden voor de lancering van Rode’s nieuwe microfoon brachten ze, de toen revolutionaire, XS Wireless digital uit. Een compacte wireless microfoon set, waar je verschillende edities van had. Het toestel was al snel enorm populair en wist een redelijk marktaandeel te veroveren. Maar hoe boksen de 2 meest compacte oplossingen tegen elkaar op? Welke is de beste en wat zijn de verschillen?

De Sennheiser heeft enkele leuke eigenschappen zoals lockable plugs, maar over het algemeen is de Rode Wireless Go net dat beetje beter. Als je dan nog eens rekening houdt met het prijsverschil is de Rode echt een koopje!

Rode Filmmaker Kit vs Rode Wireless Go

Een andere concurrent voor de Rode Wireless Go komt van Rode zelf, namelijk de Filmmaker Kit. Deze is gericht op professionals die elke dag bezig zijn met video. Beide zijn gericht op een ander doelpubliek, maar bieden wel soortgelijke features. Is de Rode Filmmaker kit die exta € 110 wel waard?

Als je alle voordelen en nadelen van de Rode Wireless Go vergeleken met de Filmmaker Kit afweegt, blijft de Rode Wireless Go de winnaar. Als je echt nood hebt aan een mini-XLR aansluiting zul je de Rode Filmmaker Kit moeten kiezen, maar in alle andere gevallen is de Rode Wireless Go de absolute winnar!

Is de Rode Wireless Go een aanrader?

Waarschijnlijk had je het al wel door, maar ik ben een grote fan van de nieuwste toevoeging aan het Rode productgamma! Sinds de videomicro gebruik ik met regelmaat microfoons van Rode. Ik ben niet fan van hun Pro reeks die de nadruk legt op de bass tonen, maar met de Wireless Go maken ze een topproduct.

In het kort

  • Gebruiksgemak
  • Compact formaat
  • Batterijduur
  • Aanpasbare output
  • Mogelijk adapter nodig voor bepaalde toestellen
4.6/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.