Eindelijk heb ik hem! De Fujifilm XT2!

Enkele maanden geleden schreef ik een blogpost over Fujifilm. Ik had altijd Canon camera’s gebruikt, maar had enkele prachtige foto’s van Fuji’s gezien en tal van gebruikers waren laaiend enthousiast over het gebruiksgemak en het plezier die Fuji’s geven als je ze gebruikt. Ik was heel nieuwsgierig en kon het niet laten om een Fujifilm te testen. Na enkele minuten was ik helemaal verkocht en enkele weken later stak de Fujifilm X-T2 in mijn tas!

Ondertussen zijn we enkele maanden later en ben ik helemaal vertrouwd met de Fuji X-T2, maar ondertussen is de Fuji X-T3 ook op de markt. Dringend tijd om de Fujiflm X-T2 eens op de rooster te leggen en te kijken of hij kan opboksen tegen de Fujifilm X-T3!

Een grondige review van de Fujifilm X-T2

Na de eerste weken met mij Fujifilm X-T2 kan ik alleen maar positieve dingen zeggen over het toestel. Na de aankoop van het toestel voerde ik direct een firmware update uit en de nieuwe functies die je daarbij krijgt zijn fantastisch. Het toestel voelde daardoor aan als een recenter toestel zoals de XH1 en moet qua functionaliteiten zeker niet onderdoen voor veel duurdere camera’s.

Na de eerste weken ben ik razend enthousiast over de Fuji XT2, vooral mijn nek is tevreden! Het toestel is compact, de lenzen zijn compact en het geheel is minder opvallend. Een compacte camera die een stevige verbetering geeft in beeldkwaliteit en functionaliteit is de droom van iedere fotograaf! De camera op zich heeft alle functionaliteiten die je van een professioneel toestel verwacht, EVF, waterpas, focus peaking, 2 UHS2 card slots en nog tal van andere functionaliteiten. Daarnaast zijn de Fujifilm lenzen scherp, hebben ze een groot diafragma en zijn ze een stuk kleiner dan hun tegenhangers van Canon, Nikon en Sony. Kortom professionele kwaliteit in een compacte vormfactor.

Het design van de Fuji zorgde ervoor dat ik de Fujifilm XT2 verkoos boven de mirrorless camera’s van Sony. Ik hecht veel belang aan design, zowel op vlak van functionaliteit als ontwerp. De draaiknoppen op de Fujifilm XT2 zorgen ervoor dat je alle belangrijke instellingen onmiddellijk kan aanpassen. Het is het meest gebruiksvriendelijke toestel dat ik ooit gebruikt heb.

Op vlak van specificaties heb je een 24.4 megapixel X-Trans sensor, een EVF met hoge resolutie en een hoog aantal foto’s per seconde. Als je diepgaande specificaties wil zien moet je zeker een kijkje nemen op de productpagina van Fujifilm. Op vlak van video is het een krachtpatser met 120fps slow motion in FullHD en 30fps in een 4K resolutie doe van superieure kwaliteit is. De updates die Fujifilm voorziet maken het toestel elke keer weer een beetje beter en dit is een absolute meerwaarde ten opzichte van andere merken! 

Ik ben alvast een Fujifilm fan geworden na enkele weken! Het fantastische systeem dat de X lijn biedt is gebruiksvriendelijk, heeft topkleuren en is zo compact dat het in bijna elke tas past. Ideaal voor fotografen die een compacte uitrusting willen en toch foto’s willen trekken van professioneel niveau.