Onlangs kocht ik nog maar eens een leuke gadget, eigenlijk was het voor de vriendin, maar al snel was ik er mee aan de haal! Onze nieuwe gadget is de DJI Osmo Mobile 2, een compacte gimball voor je smartphone. Benieuwd naar wat je allemaal met deze gimball kan doen en of het de moeite is om hem aan te schaffen? Ontdek alles over de DJI Osmo Mobile 2 in deze review!

DJI Osmo Mobile 2 in de echte wereld

Als content creator ben ik regelmatig op pad met een gimball in mijn handen, zo’n groot exemplaar voor een systeemcamera of DSLR op te zetten. Het levert vaak mooie en leuke beelden op, maar laten we zeggen dat het niet zo praktisch is om altijd mee te zeulen…

Daarom leek de DJI Osmo Mobile 2 een mooie alternatief om heel de setup wat compacter te maken. Smartphone in de gimball, camera aan en klaar, zo toont DJI het toch op de website, maar werkt het echt zo gemakkelijk?

Hoe gebruik je de DJI Osmo?

Gimballs zijn heel gemakkelijk in gebruik, maar vergen wel enige voorbereiding als je de beste opnames wil maken met je gimball. Elke gimball moet je balanceren om zo stabiel mogelijk te zijn en de langste batterijduur te behalen. De DJI Osmo 2 is gemakkelijk te balanceren, je kan via de draaiknoppen de lengte van de 2 armen verstellen om tot een goede balans te komen. Aangezien je telefoon niet zo veel weegt, heb je al snel de juiste balans gevonden. Wel moet je opletten hoe je je telefoon in de houder plaatst aangezien dit ook impact heeft op de gewichtsverdeling.

Als je de balans juist hebt en de telefoon ongeveer in balans is, kan je de gimball aanzetten en stabiliseert deze je telefoon perfect!

Hoelang gaat de DJI Osmo mee?

Belangrijk voor veel intensieve gebruikers is de batterijduur van de DJI Osmo. Laat me je vertellen dat deze fantastisch is! DJI zegt dat de batterij ongeveer 15 uur meegaat, deze batterijduur behaal je enkel in ideale omstandigheden en als de gimball niet te hard moet werken.

Uit mijn gebruikservaring kan ik je zeggen dat de batterij goed is voor een gemiddeld gebruik van 10 uur, wat een heuse prestatie is voor zo’n toestelletje! Als je heel intensief aan de slag gaat, moet je rekening houden met een maximale duur van 7 uur. Alles hangt af van hoe intensief je de Osmo gebruikt en welke bewegingen je er mee maakt. Als je de motors harder laat werken, gaat de batterij sneller leeg, maar opladen gaat relatief snel en je kan terug aan de slag!

Haal er meer uit met de DJI GO app!

Een leuk extraatje, waarmee DJI uitblinkt ten opzichte van de concurrentie, is de DJI GO app die je tal van leuke mogelijkheden biedt met de gimball. Typisch voor andere merken is een slechte app die veel mogelijkheden belooft, maar weinig waar maakt… Dit is niet het geval bij DJI, de GO app is fantastisch gebouwd en biedt je heel wat leuke mogelijkheden. De opties in IOS en Android zijn nagenoeg gelijk, buiten de slow motion die niet beschikbaar is in de Android versie.

Uit mijn gebruikservaring kan ik je zeggen dat de batterij goed is voor een gemiddeld gebruik van 10 uur, wat een heuse prestatie is voor zo’n toestelletje! Als je heel intensief aan de slag gaat, moet je rekening houden met een maximale duur van 7 uur. Alles hangt af van hoe intensief je de Osmo gebruikt en welke bewegingen je er mee maakt. Als je de motors harder laat werken, gaat de batterij sneller leeg, maar opladen gaat relatief snel en je kan terug aan de slag!

Makkelijk video's maken in alle resoluties!

Als je snel aan de slag wil gaan met video is de combinatie van de DJI Go app en de Osmo Mobile 2 een echte krachtpatser! In de DJI GO app zit een mooie camera app verwerkt die je kan controleren met de toetsen op je Osmo Mobile.

De resolutie, witbalans en enkele andere opties kan je instellen in de DJI Go app. Eenmaal je alle settings naar jou noden hebt ingesteld, kan je aan de slag gaan met het maken van filmpjes. Een opname kan je starten door op de opnameknop te drukken op je smartphonescherm, of de knop op je Osmo Mobile. Filmpjes worden netjes opgeslagen in je galerij en de kwaliteit is perfect voor gebruik op social media!

Meer controle met de Osmo Mobile 2 en Filmic Pro?

Als je al meer ervaring hebt met het maken van video’s op je smartphone zal je al wel van Fimic Pro gehoord hebben. Filmic Pro is een app waarmee je meer controle kan nemen over je video’s door framerates (waaronder ook slow motion), resolutie en een hele hoop andere zaken zelf te finetunen. Ideaal voor zij die meer willen halen uit de videomogelijkheden van hun smartphone! Leuk aan de Filmic Pro app is de ondersteuning van de DJI Osmo Mobile 2. FIlmic Pro integreert met de controls van je Osmo, zodat je via de controls van je gimball opnames kan starten en stoppen. Heel handig en een leuke extra voor beide tools!

Is de DJI Osmo 2 een aanrader?

Absoluut, zolang je video’s van hoge kwaliteit wil maken en een aantal leuke opties op vlak van video en foto achter de hand wil houden, is de DJI Osmo 2 je ideale assistent! Als je geen expert bent op het vlak van video en foto is de combinatie van de DJI GO app en de Osmo Mobile 2 het perfecte pakket om je smartphone foto’s en video’s naar een volgend niveau te tillen. De eenvoud waarmee je timelapses, panorama’s en andere leuke formats vastlegt is fantastisch! Als je je content naar een volgend niveau wil brengen is het een echte aanrader en bijna een onmisbare gadget.

Als je op zoek bent naar een professionele oplossing, dan heeft DJI andere toestellen die misschien beter bij je eisen passen. Toch is de DJI Osmo Mobile een leuke tool om extraatjes te maken die zeker en vast positief onthaald worden bij je klanten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.