Serverrack | Jordi Driesen

Cloudways

  • Service
  • Snelheid
  • Prijs
4.5/5Overall Score
Specs
  • Multicloud provider: Vultr, Digital Ocean, Linode, Google en Amazon AWS
  • Servers: Starten vanaf 1 core / 1gb ram tot 4 cores / 16gb ram
  • Software: NGINX, Apache en Apache proxy
Pros
  • Kies zelf je cloud provider
  • Scherpe prijzen voor de service.
Cons
  • Grote servers zijn niet beschikbaar.

Cloudways is een gevestigde waarde in het landschap van managed hosting, toch is het in België niet zo gekend… Een spijtige zaak want veel mensen kiezen nu voor shared hosting die veel slechter is aan dezelfde prijs. Dringend tijd om daar verandering in te brengen en jullie voor te stellen aan Cloudways!

Wat is Cloudways?

Cloudways is een multicloud hosting provider zonder eigen infrastructuur. Cloudways gebruikt enkele performante IAAS-providers (infrastrucuture as a service) zoals Vultr, Digital Ocean, Linode, Google en Amazon. Cloudways voorziet de geselecteerde server bij je partij naar keuze en zorgt ervoor dat alles perfect wordt opgezet.

Daarnaast zorgen ze ervoor dat je server elke week netjes wordt gepatcht en alles blijft draaien zoals het hoort. De solide OS firewalls doorstaan strenge pentests en voor WordPress hebben ze een simpele plugin die bots en gekende hackers blokkeert.

Kortom, Cloudways is een echte managed hosting providers waarbij je zelf de keuze hebt op vlak van hardware die je wil gebruiken.

Waarom kies je voor Cloudways?

Shared hosting is goedkoop, maar dat heeft een reden! Als online marketeer en WordPress expert wil ik het meeste uit mijn website halen op vlak van performantie. Shared hosting is traag en niet altijd veilig, logisch als je je server deelt met heel wat onbekende websites.


Ik wil graag mijn eigen server, helas kost een eigen rack best wat geld. Het beste na een eigen rack is een virtuele private server, liefst van al in de cloud. Cloudways biedt je op een eenvoudige manier toegang tot een VPS op de beste cloud providers.

De voordelen van Cloudways

Managed hosting heeft vele voordelen vergeleken met traditionele shared hosting. Je bent zeker van je resources aangezien ze enkel voor jou gebruikt worden. Daarnaast moet je niet vrezen dat andere sites op de server jouw website infecteren, omdat er geen andere sites op je cloud server staan.

Cloudways voegt daar nog enkele zaken aan toe zoals bot protection, gratis ssl, off-site backups en makkelijke schaalbaarheid. Deze zaken zijn bij andere hosting providers allesbehalve vanzelfspreken, zeker als je de scherpe prijzen van Cloudways mee in de vergelijking neemt.

Kortom, Cloudways is een echte managed hosting providers waarbij je zelf de keuze hebt op vlak van hardware die je wil gebruiken.

De nadelen van Cloudways

Het is moeilijk om nadelen te plakken op deze fantastische hosting provider. Eén van de zaken die ze kunnen verbeteren is de caching plugin die ze voorzien voor WordPress websites. Op dit moment is deze nogal basic en ontbreken er zaken zoals kritieke CSS, toch is het een mooie basis.

Daarnaast zou het een meerwaarde zijn als ze enkele andere providers toevoegen aan hun opties. Momenteel hebben ze de grote spelers in hun aanbod, maar providers zoals UpCloud hebben zeker een plaatstje in hun aanbod.

De support van Cloudways is ook iets minder goed dan duurdere managed hosting providers zoals Kinsta. Je hebt steeds toegang tot veel documentatie waar je de oplossingen terugvind voor tal van problemen. Daarnaast kan je steeds een ticket aanmaken of een livechat starten, helaas hebben klanten die betalen voor premium support voorrang.

Vaak gestelde vragen

Wat is een VPS?

Een VPS, of Virtual Private Server, is een geisoleerde virtuele server op een grotere server. Het resultaat is dat je dedicated resources hebt op een grotere server, waarvan andere geen gebruik kunnen maken.

Leave a Reply