Over mij

Geboren in Turnhout, altijd creatief en op zoek naar een uitdaging...

De algemene weetjes eerst even afhandelen… In 1992 geboren in het prachtige Turnhout, beter bekend als de parking bij Antwerpenaren.

De url van de website was nog niet meteen duidelijk voor mijn lieftallige ouders. Het duurde even voordat ze een naam konden afkloppen, maar uiteindelijk werd het Jordi. Een unieke naam op dat moment, maar al snel kwam daar verandering in… de populariteit van mijn naam enkele maanden later de lucht in toen Jordy in Frankrijk een hit scoorde met Dur Dur D’etre Bebe.

Op vlak van studies werd het me al snel duidelijk dat er enige creativiteit aan te pas moest komen. De keuze om marketing te studeren was snel gemaakt. Eenmaal ik de eerste bachelor had afgerond kriebelde het om nog iets te gaan doen met een focus op digitale communicatie. Twee maanden later zat ik terug achter de schoolbanken in Mechelen, ditmaal studeerde ik digital media management. In deze richting nam ik ook meteen mijn eerste stappen in fotografie, videografie, webdesign en online marketing.

Enkele jaren later ontmoet ik een prachtige dame die nogal actief is met haar blog. Het duurt niet lang voordat ik een camera in mijn handen krijg om foto’s te nemen voor haar blog. Al snel ontdek ik terug hoe leuk ik het vind om te fotograferen en groeit het uit tot een uit de hand gelopen hobby.

Spoel nog enkele jaren vooruit en de uit de hand gelopen hobby is ondertussen een volwaardig bijberoep geworden.

F.A.Q.

alles wat je wil weten

Elke dag ga ik aan de slag in een online wereld waar weinig tastbaar is. Foto's maken momenten en herinneringen tastbaar en dat spreekt me enorm aan. Ik heb nogal een nostalgische blik op het verleden en foto's namen daar een belangrijkere plaats in dan ze vandaag de dag doen. Iedereen trekt foto's maar zelden doen ze er iets mee. Ik trek nog op film, print foto's en zorg ervoor dat ze meer zijn dan enkele megabytes op je gsm...

Elke fotograaf verliest op moment een beetje interesse in wat ie doet... Ik was op zoek naar iets nieuw dat me anders zou laten nadenken over fotografie. Toen ik op zoek was naar inspiratie kwam ik terecht op een video van Radical Eye Magazine, een YouTube kanaal toegewijd aan analoge fotografie.

Om een of andere reden was ik meteen aangetrokken tot het concept van analoge fotografie, de tragere werkwijze en vooral het tastbare. Het dwingt me meer na te denken bij de foto's die ik neem, bewust te zijn van de handelingen die ik maak en de omgeving. Het bracht een andere kant van fotografie naar boven die ik verloren was.

De camera's veranderen regelmatig, maar alle digitale fototoestellen zijn van Fujifilm. Ik hou van de retro lay-out en de kleuren die Fuji's prouduceren. Daarnaast heb ik nog een verzameling analoge camera's waarvan de mooiste mijn Mamiya 645 Super is. Daarnaast heb ik nog een paar Minolta's en nog een modernere Canon analoge camera. Als je de meest actuele samenstelling wil zien, kan je hier terecht.

In het dagdagelijkse leven ben ik aan de slag als digital marketeer met een focus op strategie en websiteoptimalisatie. Op vlak van hobby's kan je me af en toe terugvinden op de golfbaan of in de fitness. Als je vaak op pad gaat met een volle rugzak aan fotomateriaal moet je zien dat de conditie in orde is en de spieren al dat gezeul aan kunnen!