In the bag

Benieuwd naar mijn every day carry, cameramateriaal en meer? Ik vertel je alles over het materiaal dat ik elke dag gebruik!

Workspace

Als online marketeer en fotograaf breng ik heel wat tijd door achter een scherm. Mijn voornaamste tools zijn mijn laptop, scherm en smartphone. Door de jaren heen heb ik hier heel wat veranderingen in doorgevoerd in mijn zoektocht naar de perfecte setup.

OnePlus Nord CE

Ik ben al jaren fan van OnePlus omdat ze krachtige smartphones maken aan een betaalbare prijs. De OnePlus Nord CE is de één van hun nieuwste toestellen en een echte value beater! High-end specs aan een lage prijs maken het voor mij het perfecte toestel. Je krijgt snelle performantie, een prachtig scherm en een degelijke camera.

MSI Creator 15

Een krachtigelaptop is een must-have als je aan de slag gaat met grafische programma’s, daarom koos ik voor de Creator 15 van MSI. Een krachtige processor, dedicated grafische kaart en gekalibreerd scherm maken het de ideale on-the-go laptop voor mij.

AOC Q24P2Q

Als je elke dag uren achter je PC zit, investeer je beter in een goed scherm. Ik heb 2 AOC schermen, exact dezelfde in een dual screen setup. De Q24P2Q is een 24″ scherm met 116% sRGB, ideaal voor een fotograaf en content designer. Daarnaast heeft het scherm een handige usb 3.1 hub waardoor je minder met kabels ligt te knoeien.

Qnap TS-230

Als fotograaf heb je heel wat bestanden die je moet opslaan, daardoor heb je al snel ruimte tekort op je laptop. De NAS zorgt ervoor dat ik steeds beschik over voldoende opslag in een veilige RAID configuratie.

Fotografie

Elke fotograaf is tot op een bepaald niveau bezig met materiaal.. Ik ben een echte gearhead die altijd op zoek is naar nieuwe snufjes, dus deze sectie gaat regelmatig veranderen.

Fujifilm XT-2

Mijn trusty rusty die al heel wat trips met me achter de rug heeft. Alhoewel het niet de nieuwste camera is, presteert deze nog altijd super! In combinatie met het de vertical grip is het een werkpaard dat op alle shoots meegaat.

Fujifilm XT-30

Het jongere broertje in de collectie met enkele updates die het een betere camera maken in enkele situaties. De vernieuwde autofocus en uitgebreidere videofeatures, maken het een betere videocamera…

Bronica SQ-A

De Bronica is een analoge medium format camera waarmee ik mijn kwalitatiefste beelden maak. Het grote negatief en mijn scanningsproces zorgen ervoor dat ik haarscherpe afbeeldingen maak met enorme resolutie!

Fujinon 16mm 1.4

Een echte wide angle die ik voornamelijk gebruik bij video. Helaas gebruik ik deze lens niet zoveel, dus kan ze binnenkort wel eens vervangen worden.

Fujinon 23mm 1.4

Eén van mijn favoriete lenzen vanwege zijn traditionele focale lengte. Een ideale lens voor groepen, of omgevingsportretten te nemen.

Fujinon 35mm 1.4

De oudste lens van Fujifilm, maar daarom niet minder goed! Dit is de lens die ik op de camera zet als ik portretten neem in een kleine ruimte of als ik op stap ga.

Fujinon 56mm 1.2

Mijn favoriete portretlens voor Fujifilm mag niet ontbreken in de tas. Het grote diafragma zorgt voor prachtige scherptediepte en de beeldkwaliteit is ongeloofelijk.

Fujinon 60mm 2.4

De eerste macrolens die Fujifilm op de markt bracht en stilletjes aan op leeftijd aan het geraken… Binnenkort mag deze op pensioen en komt de nieuwe 80mm macro in de plaats.

Fujinon 50-140mm 2.8

De einige zoomlens in de tas, maar daarom niet minder geliefd! Een prachtige lens voor portretten, sport en natuurfotografie. Het bereik is makkelijk te vergroten met de extender.

Horloges

Een passie van me is horlogerie, specifiek vintage horloges of specialere uurwerken. Ik ben begonnen met een kleine verzameling van kwalitatieve uurwerken die ik in de toekomst verder wil uitbreiden.

Tag Heuer CY2111

Horloges zijn een passie van me en ik ga nooit buiten zonder. De Tag Heuer CY2111 is een echte chronograaf die ik vaak aan heb. Een chrono is handig in veel situaties en als die komt in een prachtige Zwitserse horloge is dat des te beter.

Hamilton Jazzmaster GMT

De Jazzmaster GMT is een horloge dat de tijd kan vertellen van 2 verschillende tijdszones. Het is de ideale oplossing voor remote workers die samenwerken met collega’s in het buitenland. Daarnaast is het prachtige dress watch voor elke gelegenheid.

Oriënt Maestro

Een echte starter watch, maar ideaal voor heel wat verschillende situaties. De Maestro is een prachtige horloge met een ‘in-house’ movement, prachtige wijzerplaat en leuke strap. De perfecte horloge voor iedereen die zijn eerste mechanische horloge wil aanschaffen.