• Home
  • ||
  • Cloudways, de beste hosting voor iedereen?

Cloudways, de beste hosting voor iedereen?

Als je op zoek gaat naar hosting in België kom je al snel terecht bij spelers zoals Combell of Easyhosting. Bekende bedrijven met een uitstekende reputatie, maar krijg je er waar voor je geld? Soms is het goed om even verder te zoeken en kom je terecht bij providers zoals Cloudways, naar mijn mening de beste hosting voor de prijs!

Wat is goede hosting?

Iedereen heeft andere verwachting bij zijn hostingmaatschappij, sommige zijn op zoek naar de beste performantie, terwijl andere een makkelijke omgeving willen. Toch is iedereen het er over eens dat goede hosting vooral veilig is en zijn geld waard is!

Toch zijn er enkele zaken die je moet bekijken voordat je een keuze maakt, die vertellen veel over de betrouwbaarheid van de partij.

  • De uptime van je hosting is belangrijk voor je website en bezoekers. Als je hostingmaatschappij minder dan 99% van de tijd online is, kan je dit zuur opbreken. Een webshop kan op korte tijd veel omzet verliezen of klanten kunnen je niet bereiken. Lastige situaties die je wil vermijden, daarom dat je goed moet kijken naar de uptime van je hostingmaatschappij.
  • De snelheid van je host hangt af van heel wat factoren, maar een moderne infrastructuur en gebruik van moderne technologie spelen een grote rol. Kijk goed na of je host gebruik maakt van SSD’s, goede cpu’s en moderne servertechnologie. Als ze je website hosten op een server die Apache gebruikt, krijg je automatisch langere laadtijden door verouderde software.
  • De veiligheidsfeatures van je hosting zijn altijd belangrijk, niet alleen om hackers buiten te houden. Bekende CMS-platformen worden vaak aangevallen en als je host geen deftige basisbescherming heeft, kan je website snel in hun handen vallen.

5 redenen waarom Cloudways beter is!

  1. Allereerst is er de performantie van Cloudways! In tegenstelling tot shared hosting, geeft Cloudways je een eigen server in de cloud. Het voordeel is dat je geen server deelt met anderen, die mogelijks meer resources opslokken, waardoor jouw website trager wordt. Je kiest zelf welke server je wil proviseren, hoeveel resources je nodig hebt en welke cloudprovider je gaat gebruiken. In enkele simpele stappen start je een performante server op die perfect geschikt is voor jouw noden!
  2. Een andere reden waarom ik Cloudways prefereer ten opzichte van de bekende Belgische hosters is de prijs. Veel hosters geven je flinke kortingen het eerste jaar, maar laten bij vernieuwingen hun prijs aanzienlijk stijgen. Vaak krijg je ook relatief weinig resources voor de prijs die je betaalt. De goedkoopste optie bij Cloudways kost je $10 per maand en geeft je 1tb verkeer, 25gb opslag en 1gb ram. Dit is genoeg voor 2 tot 3 websites vlotjes te laten draaien als ze geoptimaliseerd zijn. Shared hosting biedt je vaak lagere prijzen aan tijdens je eerste jaar, maar daarna betaal je vaak meer dan bij Cloudways. Een voorbeeld van zo’n prijszetting kan je bij Combell terugvinden. Het eerste jaar betaal je €5,99 per maand voor je hosting. Het tweede jaar stijgt deze prijs naar meer dan het dubbel. De vaste maandelijkse prijs van Cloudways is op het einde van de rit vaak goedkoper.
  3. Alles is in je eigen beheer bij Cloudways, dit wil zeggen dat je zelf via enkele klikken je php en databases kan upgraden naar de laatste versies. Daarnaast heb je ook nog veel opties om servercaching in te schakelen, je firewall te verstrengen en veel meer. Als WordPress expert kan ik je zeggen dat het enorm handig is om hier zelf mee aan de slag te kunnen. Bij andere hosters zitten hier vaak beperkingen op en kan het lang duren om bepaalde zaken in orde te krijgen.
  4. Gratis SSL-certificaten zijn steeds meer de norm, toch kom je nog hostingmaatschappijen tegen die je laten betalen voor dat groene slotje. In Cloudways kan je via een simpele klik een Let’s Encrypt SSL-certificaat installeren dat automatisch vernieuwd wordt. Heel gemakkelijk en zo kom je nooit in de problemen met een onbeveiligde website!
  5. Gratis verhuis van je website is enorm gemakkelijk bij Cloudways. De support verhuist één website voor jou. Als je nog andere websites hebt, is er een handige plugin die de verhuis automatisch voor je afhandelt.

Mijn hosting stack voor WordPress

Elke website die ik maak krijgt een plekje op Cloudways als het budget voor handen is. Gelukkig ligt de prijs relatief laag en heb je tal van voordelen bij Cloudways.

De eerste stap die ik zet is het opzetten van een server, indien het voor één website is, kies ik altijd voor een 1gb ram server bij Vultr. Deze kost je $11 per maand en is iets sneller dan de Digital Ocean variant die je $10 per maand kost.

Als je WordPress installeert, heb je enkele mogelijkheden. Ik kies altijd voor de ‘Clean’ variant omdat ik achteraf aan de slag ga met enkele premium plugins voor performantie. Heb je geen geld voor betalende plugins? Kies dan voor de gewone WordPress versie, deze komt met Breeze en enkele andere verbeteringen. Breeze zorgt ervoor dat de code van je website geminimaliseerd wordt en de andere verbeteringen scherpen je veiligheidsmaatregelen aan.

De locatie van het datacenter is belangrijk voor de snelheid, daarom kies ik voor Amsterdam. Dit is de dichtstbijzijnde locatie voor Vultr en Digital Ocean. Door een locatie dichtbij te kiezen, gaat de initiële connectie minder lang duren en wordt je website weer wat sneller.

Cloudways gaat van start om de server op te zetten, WordPress te installeren en alles voor te bereiden. 10 minuten later kan jij aan de slag op je supersnelle hosting die minder kost en betrouwbaarder is!

Daarna activeer ik in sommige gevallen nog enkele andere extensies zoals Varnish of Redis. Dit is afhankelijk van het type website en hoe intens die gebruikt gaat worden. Wil je meer weten over andere manieren om je hosting te verbeteren of veiliger te maken? Lees dan alle andere blogs!

Vaak gestelde vragen

Wat is shared hosting?

Shared hosting betekent dat er meerdere websites op één server staan in aparte containers. Dit betekent dat je dezelfde resources deelt met anderen, wat kan leiden tot langere laadtijden. Als je één website hebt die geïnfecteerd is of niet goed geoptimaliseerd is, is er kans dat die altijd bepaalde resources in beslag neemt.

Wat is cloud hosting?

Cloud hosting verspreid je data over meerdere servers, mogelijks op verschillende locaties. Je hebt altijd beschikking over gereserveerde resources op die verschillende servers. Dit betekent dat als er op één server iets misgaat, je nog steeds op enkele andere servers terecht kan. Voordelen hiervan zijn een hogere betrouwbaarheid, snellere responstijden en makkelijke schaalbaarheid.

Is Cloudways geschikt voor Woocommerce?

Cloudways heeft zelf een installer specifiek geoptimaliseerd voor Woocommerce! Op die manier installeren ze enkele zaken vooraf om de performantie te verbeteren en natuurlijk ook WooCommerce.

Welke cloud providers biedt Cloudways aan?

De 3 goedkopere opties zijn Digital ocean, Linode en Vultr. Bij deze providers krijg je altijd een vastgelegde hoeveelheid opslag, dataverkeer, ram en cpu-kernen. Daarnaast bieden ze ook nog Amazon AWS en Google Cloud aan. Voor deze providers moet je vooraf bepalen hoeveel dataverkeer en opslag je wil, aangezien je hier geen vaste pakketten bebt.

Tijd om er een score op te plakken!
9/10

Shortpixel

Afbeeldingen optimaliseren op je WordPress site? Shortpixel geeft je de optie om afbeeldingen te optimaliseren op je server of via hun cloud. Een echte aanrader!

BunnyCDN

Het betaalbare content delivery network dat niet inboet op snelheid. Ontdek BunnyCDN en de vele voordelen die het je brengt. Start je trial van 14 dagen via de link!

Cloudways

Snelle managed hosting voor al je websites! Snellere websites met meer vrijheid aan een lagere prijs. Start je gratis trial en ontdek het zelf!