• Home
  • ||
  • Tijd om te switchen naar Fujifilm?

Tijd om te switchen naar Fujifilm?

Ondertussen ben ik al enkele maanden aan de slag met mijn Canon 200D, de fantastische Sigma 18 – 35 1.8 en Sigma 30 1.4. In de tijd dat ik de camera en lenzen heb, ben ik tevreden van het materiaal en de resultaten die het oplevert. Toch knaagt mijn Gear Acquisition Syndrome of GAS weer aan me… Onlangs ben ik op Youtube en Instagram Joe Allam tegengekomen, een street/ travel fotograaf die bangelijke foto’s maakt. In één van zijn laatste foto’s besprak hij zijn overstap van Canon naar Fujifilm. Sindsdien ben ik in de wereld van Fujifilm gedoken en ben ik eigenlijk van plan om de overstap te maken!

Fujifilm XT2 | Jordi Driesen

Het design is ook uiterst functioneel en perfect voor manuele fotografie of grote controle over je instellingen. Doordat je bijna alles via de draaiknoppen in kan stellen kan je snel en nauwkeurig je instellingen aanpassen. Doordat Fujifilm de veel gebruikte instellingen niet ver in de menu’s verstopt, kan je je tijd optimaal gebruiken om meer foto’s te trekken!

Lenzen op maat

De lenzen van Fujifilm spelen ook perfect in op het compacte design en komen perfect overeen met lenzen voor full frame camera’s. Het compacte design en kwalitatieve afwerking zorgt ervoor dat je je favoriete lenzen kan terugvinden in de Fujinon lijn. Daarnaast vind ik de retro look ook fantastisch!

Fujifilm X-pro | Jordi Driesen

Prachtige kleuren

Als Canon gebruiker heb ik zeker niet te klagen over de kleuren uit de camera, integendeel, toch ben ik jaloers op de foto’s die uit Fuji’s komen. De verschillende kleurenprofielen in Fuji’s spelen perfect in op de stijl en sfeer die ik graag zie in foto’s. Je hebt prachtige kleurprofielen die een vintage look hebben, chrome’s die direct een street-fotografie uitstraling hebben en enkele zwart-wit varianten die je foto’s direct naar een hoger niveau brengen.

Klaar voor de switch?

De switch komt er nog niet direct aan, maar lang gaat het niet meer duren! Ik ben helemaal overtuigd van Fujifilm en hun ecosysteem en hoop er dan ook snel mee aan de slag te gaan.